Pages

KL - Kg Gajah - KL

Sory to all, aku agak busy skit 4..5 minggu ni. Masa nak merayau dalam blog2 pon x berapa ada. Entry yg aku masukkan smua aku tulis dalam keadaan "TAKE 5". Dalam situasi skang ni aku telah diamanahkan tuk menyelesaikan hal pembukaan ladang kelapa sawit kepunyaan company 3 beranak, ASAS PLANTATION. Aku, adik aku dan Micheal (bapak aku). Nih projek mega 10 tahun melibatkan penggunaan tanah lebih 90 ekar dan modal yg agak besar. Jadi 1st draf tuk project ni dah selesai. Jadi xperlu la aku turun naik KL - Kg Gajah - KL lagi. Jadi boleh le tarik napas skit. Tunggu En Micheal kita balik dari labuan lagi 3 bulan then akan disambung dgn 2nd phase tuk project ni.

Thn ada plak lagi hal kat opis ni (tempat aku bekerja skang ni.. ohh.. kenapakah aku masih bekerja dgn org..). Sistem yg kami buat dah delay for UAT (User Acceptance Test) almost 3 weeks. Jadi minggu ni pon padat dgn macam2 hal sblum sistem ni up untuk user kami Prudential Singapore buat testing. Sessi tumbuk rusuk dan tarik rambut dimana2 skang. Jadi sabo jer le.

Futher, ASAS SOLUTION, company aku yg menguruskan kedai di UKM pon agak busy dgn replanning tuk mengambil alih 2 lagi komersial lot tuk proces pembesaran lot kedai yg ada skang. Pecah pale pikir nih. (Alim fyi, ASAS TECHNOLOGHY akan ditubuhkan minggu depan secara rasmi. Jadi, kerja keraaasssss... hu2)

Lagi aku buat2 busy gak dgn isu rumah aku dekat keramat dan permaisuri. Mcm2 hal, ada ka suka2 ja indon tu duk umah aku tanpa kebenaran. Mmg cari nahas btol drg ni. (ohh.. mmg aku cari penyakit dgn kes ni...)

Tuk EBOOK, secretary aku tgh buat pemeriksaan ditahap terakhir. Xda aral, 2 ..3 hari lagi akan role out.

Sblum aku lupa, aku akan bukak blog ni kepada sorg new comer dalam dunia blog tuk menulis dkt cni. Jadi aku akan bukak blog ni kepada dia tuk menulis idea2 radikal beliau nanti. Jd jgn terkejut bila ada org lain menulis tuk aku kat kuchalana ni. Hu2.

Jadi adakah aku busy atau buat2 busy? (ohh..)

Ole.

* Slalu org berkata tidak ada masa dan tidak cukup masa. Pada aku jgn biarkan 24 jam menguasai kita. Tapi kita perlu uruskan 24 jam supaya flexible dgn activity kita. Klu tido ja dah amek masa 10 jam sehari, mmg 24 jam xcukup bagi kita. Idup kita pon almost separuh digunakan untuk tido. Jadi pikir2 kan.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

7 comments :

mama ranggie said...

kena blaja tips jd usahawan berjaya dr kuchalana la lepas ni...

.::WaNiE::. said...

ko nak besarkan kedai??

tawaran utk aku masih terbuka??

kuchalana said...

mamaranggi - bleh je mama.. aku alu2kan .. ekkeke

wanie - yezza.. jgn marah aaa... mana kad ko ni...

.::WaNiE::. said...

aku bukan kene jumpe ko dulu ke nak buat camner kalau nk letak sana ...kekkee

kuchalana said...

wanie - aku dah suh mai kedai xmo...

JM said...

hi bang

skang jm plak yg bz bang..huhu.. tp akan ku carik date yg sesuwei utk kite berdeting...eekkeke

.::WaNiE::. said...

mana plak xmo nanti lar :P aku skrg bz sket nak nguruskan duit laki..kekekkee