Pages

Nyampah Aku Nyahh...

August 1996, LUMUT.

Aku - Chot, lapo la, jom kene sup gear box kat lumut.
Chot - Jom, kita pi naik kete aku le, bleh ajak zumi ngan wandy skali. Aku pon perut dah meraung ni.

On the way pi Lumut.
Zumi - Chot, kang ko singgah tempat biasa sblum pi kene sup. Aku nak charge bateri la kejap. Lama xservis nih.
Aku - Ko nak charge apa zumi?
Chot - Ko bebudak. Xpayah byk tanya. Kang ko ikut ja. Pastu ko tgk ja diam2. K.

Sampai Lumut, depa masuk satu lorong kat blakang Shell, la ni dah xda dah shell ni, dah jadi parking lot. Tu dia, punya ramai golongan nyah kat ctu. Aku jadi seram kejap, sbb ada yg berbadan sasa 2,3 org kat ctu. Ni mau kene rogol klu duk layan yg badan sasa ni. Aku dah pikir bukan2 dah. Plak tu aku nampak ramai budak navi duk borak2 ngan golongan ni kat ctu. Tiba2 Chot berenti kat salah sorg dari nyah ni. Tu dia, cun giler, kira dah xtream make over la. Macam pompuan sejibik.

Zumi - Lawa mlm ni, patut la cuaca cerah, ada org pakai baju merah. (siut, ayat power si zumi ngayat pondan, terngingang kat telinga ni lagi.. kekekeke)
Nyah - Hai ensome, nyah pakai spender merah arini jgn marahhhh.

Aku dah rasa geli geleman dalam kete. Seram pon ada.

Zumi - Hi2, abang xpakai apa2 hari ni. (buat muka gatal)
Nyah - Awwwwwwww, nyampah aku nyahhhhhh.

Lama gak la si Zumi duk layan nyah ni borak. Aku dah naik feedup dah. Perut makin lapo. Aku tgk wandy resah satu mcm. Tiba2 wandy bersuara.

Wandy - Klu nak service brapa kak?
Nyah - Ni musti ayam muda ni. Xpernah kene service yer? Adik punya pasal nyah kasi special hari ni. RM30 skali service. Nak yg aircond ke or xpakai aircond.

Wandy - Aik.. Siap pakai aircond.
Nyah - Nak pakai aircond nyah kasi makan hack sebiji.. sejuk dik beraircond. Hi2.

Wandy - Giler, mau kematu mcm tu. Dah la mahal. RM30 boleh makan seminggu. (Studentkan, budget kene kira)

Aku tgk nyah tu naik angin plak.

Nyah - Ai brapa plak ko nak. Ko ingat senang ke keje aku ni?
Wandy - Xda la, mahal sgt kak. Murah lagi xbleh ke?

La ni dia betol2 naik angin. Dgn suara jantan dia, dia start menjerit kat wandy.

Nyah - KALAU KO NAK MURAH, BALIK RUMAH PI MAIN SABUN LA.

Chot masuk gear terus blah. Ke3. Wandy la ni keje ngan jabatan agama kat KL. Zumi la ni dah jadi businessman berjaya, dia bukak travel agency.Chot la ni dah jadi accountant bertauliah kat Penang. Aku betul rindukan zaman giler ngan korang. Hu2.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

10 comments :

yun said...

agak2 nyah tu berjaya dlm idopnye tak? hehehe

kuchalana said...

Yun - Aku dgr nyah tu budak TUDM.. siang askar malam jadi nyah.. kakaka.. berjaya la kot.. kakakakaka

IdaShah said...

nakal korang yer kacau nyah tu hehehe

kuchalana said...

idashah - biasa ler.. zaman nakal dlu.. giler ko.. ada service plus aircond lagi.. kakakakak

tun teja said...

tun x baper paham bab aircond. kire mcm sewa bilik ker? kalau mahal hotel ada ekon ke?

zumi tu pandai mengayat ler. leh cair tun kalau di ayat beliau. whahaha.

kuchalana said...

tun - alamak tun.. aku xpandai nak xplain la.. ada sesapa bleh tolong tun tuk kasi dia paham.. bleh IM her personaly... kakakakaka

Wiween @ Awin said...

baba,
ngeri siot dgr perkataan 'nyah sasa'! kena lesing dgn depa mau melambung diriku ini.kakakak lawak la bro wandy & zumi tu.bley plak melayan nyah. kakakaka yg paling lawak, bley plak da jd peg jbtn agama KL bro Wandy tu! kakakakakkaka

uih baba...bleh plak lagik tu ingat bulan and tahun peristiwa tu berlaku ek..bagus ingatan babaku ini.heheheheh tahun 1996 tu daku baru form 2 baba oi!! kakakakka

lindosh said...

hahaa lawak aa broo

kuchalana said...

wiween - wandy tu slalu kuar paper n TV.. kes ayam xsembelih ngan makanan ada pork. Dia org kuar jabatan agama. Masa tu aku baru masuk ITM. Kene lak duduk serumah ngan hantu2 tu.. abis jadi jin aku.. ekkekee

lindosh - seram wo.. bukan lawak.. skali dia grip.. xlepas ko..

Anonymous said...

hahahaha...