Pages

Amy Search N Tok Guru = XKuar Kat URTV






Ni gambo kat upacara perasmian restoran amy search (Restoran Cheng Ho) dekat wangsa maju. Gambo2 ni xda kuar mana majalah hiburan tempatan. Restoran ni berkonsepkan makanan China Muslim. Majlis telah dirasmikan oleh Tuan Guru Nik Aziz. Selain itu amy jugak mendapat restu dan tunjuk ajar dari tuk guru untuk mendirikan sebuah sekolah tahfiz di kampung amy di johor (gambar terakhir). Gambar sudah cukup menyatakan apa yg tersembunyi. Semoga amy terus berpegang kepada konsep perjuangan yg hakiki.
Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

16 comments :

imz said...

BAGUS KAN...DIA PUN DH INSAF..AKU SUKA AMY SEARCH SKG...

mama ranggie said...

don't judge the book by it's cover...

amy mungkin dah temui cahaya keinsafan!

.::WaNiE::. said...

wee weee..

**smlm subang jem teruk siot org tunggu mader..

paper kata ratusan..poyo lar

kuchalana said...

imz - alhamdullillah... i know his way of life dulu, mmg gelap.. perubahan dia mmg dasyat.. futher dia bleh bawak bini dia skali berhijrah.. or bini dia yg bwk dia berhijrah.. syukur.. masa mematangkan beliau...

mamaranggie - cam pnh kita bincang.. dia dah puas dgn dunia dia.. dia mencari sesuatu yg hakiki..

wanie - aku tau.. bodoh la drg ni.. nak tunjuk sapa lagi ramai penyokong.. hampeh.. gaduh punya gaduh.. pasni johor plak dpt ke temasik..

JM said...

wahhh.. tok guru ade rupenye

tp mmg tak kuor mane2 majalah pon
msg2 takut kene ban dieorg punye company

kuchalana said...

jm - tu la.. arwah bapak amy mmg org kuat pas dkt johor..

yun said...

dpt gak info kat dlm infogossip. tp dlm blog bro ni lg ekslusif sbb ada gambo sbg bukti nye

cemut said...

bile nk banje cemut restoran amy search ni
*usap perot lapo.

kuchalana said...

yun - kekeke.. ni budak2 dari harakahdaily yg email..

cemut - nanti aku pi try dulu.. klu ok mcm bangi kopitiam (own by kid.. guitarist search) kita pi ramai2.. kekeke

ita.itu said...

pewitttttttttt...bila lagi la aku nak insaf mcm amy tuh..hehe

ixora said...

skali tgk btl cam cina...
cube bygkan ank dier pn b'tkor cm gtuh..? aminnn..

"iman tak dapat diwarisi.." erkkk..

Wiween @ Awin said...

waaaa x sangka ek si amy ni minat bisnes restoren.sok sok ade la menu ayam madu isabella ke..xpun mee bandung seroja! kakakkak

lindosh said...

hehe amy makin bagos skang neh

kuchalana said...

ita.itu - ko kene nyanyi lagu etic malam eden dulu .. sure lepas tu ko insaf.. kekkeke

ixora - aku agree tu.. iman xdpt diwarisi.. tapi hidayah allah.. cuma dia ja yg tahu.. xmustahil anak dia pon akan berubah..

wiween - best gak tu.. ikan masak 3 rasa negina.. kekeke

lindosh - insyallah.. dia pon dah jutawan skang... jadi elok la dia berubah... aku dgr bini dia yg influence dia byk tuk berubah.. kejayaan sorg lelaki slalu ada sorg pompuan kat blakang dia

vagg said...

xpe xkuor URTV dh pun. aku pon koser dh nk beli. ekekee yg pasti kat tmpat lain pon leh tempe gak gambo2 yg mmbawa maksud nih kan?

kuchalana said...

vagg - ya btol tu.. tapi URTV and mangga tu dah bleh declare mcm playboy dah.. srupa xpakai baju..