Pages

Sakit Otak Dan Busy (Special Request)




Rasa close to a week aku xberada dalam dunia maya. La ni aku telah ditarik untuk join so call special team kat sini tuk buat end to end system testing. Jadi jadual testing ni terlalu padat. Futher siap kene datang sabtu ahad and standby at night selain keje diluar waktu biasa. Mungkin korang akan kata kejam method mcm ni. Tapi dalam dunia IT mmg mcm tu. Sbb tu aku suka tanya pada budak2 pompuan yg amek IT dan bercita2 nak join software developtment suh lupakan cita2 korang. Yg lelaki mcm aku pon dah naik pening, klu pompuan yg ada mcm2 hal kat umah lagi la. Jadi masa aku terhad nak berblog or surfing kat sini. Slalu meeting, brain storming, manupulating, checking dan mcm2 tuk pastikan sistem ni akan up dgn jayanya. La ni tuk aku ada sbulan, tapi dari management ada 2 kali testing lagi sampai sistem ni up tuk PRU Singapore by early of October 2008.



Yg keduanya, aku mengalami sakit kepala melampau since end march. Paler aku btol2 mcm nak pecah + slalu muntah2 + jantung berdebar2 + sakit bahagian vaskular. Aku mmg ada migrain. Tpi xda la melampau mcm ni. Aku pi kinik UKM dan buat cek up. Keputusannya agak memeranjatkan. Rasa xperlu aku nyatakan kat sini. Cuma aku kene followup kes aku ni ke specialist dan dapatkan rawatan lanjut. Insyallah rabu ni aku pi kejap buat full cek up. Hu2. There is few consiquenses dari keputusan dari UKM tu. Jadi aku bersedia tuk mendapatkan keputusan yg lebih tepat dari specialist nanti. Klu btol mcm yg dikatakan oleh tuan doktor kat UKM, means tut la yg akan jadi.. Klu x.. means tut jugak yg akan jadi. But i am ready for anything. Buat apa nak takutkan. Hutan rimba, gunung bukit, bangunan tinggi, laut sungai smua dah aku redah. Rasa aku dah ready untuk yg ini, sbb aku dah jangka dah sbb lama sgt rasa mcm ada hal ngan paler aku ni. Pada kawan2 doakan yg terbaik tuk aku..



Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

19 comments :

Anonymous said...

See Please Here

Anonymous said...

salam...

Insya Allah kite doakan... Allah sentiasa besame2 kite... dugaan ni tanda Allah sayang kan kite...

Wiween @ Awin said...

eh..babaku pun da pandai main tut tut ni.huhuhuhu baba..moga sihat yek. kite ngah x sihat ni.otak mereng.:(

kuchalana said...

manje - tq manje..

wiween - saba byk win.. otak mereng ni ubat dia kawin ja... kekeke

Wiween @ Awin said...

baba,
mau kawin sama siapakah? semuanye menyakitkan hati.nyampah.jodohku udah mati agaknye

.::WaNiE::. said...

hiks ini entry pengubat rindu ke bro

**ehem2 kan aku dah suggest camner nak ilangkan sakit paler ko tu..hahahhaha

kuchalana said...

win - kakakak... biasa la.. minggu depan ok la tu.. kekeke

wanie - xleh tinggai lama2.. kang bercendawan lak blog aku ni...

kuchalana said...
This comment has been removed by the author.
.::WaNiE::. said...

huhu ko bubuh lor racun rumpai ..hahaha

kuchalana said...

wanie - kekeke... siut ja...

ixora said...

rest ler skali skaler...

bro kat kolej Za'aba ek..rituh mase g KL, lepak sane r..2 mlm..punyer ler bnyk anak tangga..tinggi lak tuh...patut wat lif situ...=)

tun teja said...

bro- semoga bro sihat walafiat.
minggu ni tun baca blog kengkawan ramainye yg sedang dlm ujian.
kena amalkan konsep special request.

Back_to_Basic said...

me doakan yang terbaik tuk datuk K...rajin2 makan ubat dan ubat yang paling mujarab, dekatkan diri dengan Allah...syukuri apa yang kita ada dlu...jgn tgu dah dapat ujian baru nak dekat dgnNya...

lindosh said...

bro ada sakit eh? semoga 'sakit' itu akan ilang dan sembuhlah dari segalanyaa..

yeah ofkos semoga yg terbaik utkmu

kuchalana said...

ixora - lor.. kedai aku yg kat pusat kemudahan pelajar tu. Kedai asas dan street-it.. kecik ja donia ni.. dari sabah bawak ke zaaba.. kat blog kita berjumpa.. kekeke

tun teja - i am ok ja tun.. xleh nak lyan sgt sakit2 ni.. aku sentiasa merasakan ada org lagi sakit dari aku...

back_to_basic - i am going to change the way of mylife.. la ni tgh blaja minum air suam banyak2.. kakaka..

lindosh - tq beb.. aku ok je.. sentiasa sabar dan bersangka baik.. kekeke

JM said...

huh abang... sakit ke.. jangan malas makan ubat..dgr cakap doctor.. kalau tak sihat sgt jangan kerja.. dok umah amek cuti rehat.. jangan tension2 sgt.. banyak kan senaman minda iaitu.. tido..hoh ye ke..men hentam je ko ni jm.. ekeke..

abg jaga diri baik2..

kuchalana said...

jm - biasa la dik.. dah berumur dik.. ekkeke..

Aida F said...

Salam man... hmm cane cuti? Dah pulih dr sindrom geruh tuh? Aku harap ko sakit sket2 je.. yg minor2 je.. Moga Allah ampunkan dosa2 kita bl b'depan ujian2 hebat nie.. Nak jd isteri solehah impian semua wanita man.. memg nak cuma b'doa n usaha kn ada agar sume dugaan dapat dilalui dgn tabah...ko kn sihat man..kang sape nak jaga Aida junior? hehe bangga + malu ngan entry ko.. aku apa ada..

kuchalana said...

aida - ko ada aku as a good friend.. xpa.. aku tau ko sentiasa cuba lakukan yg terbaik.. xyah risau la.. aku ok punya.. klu xok pon aku akan ok punya.. ko tau kan perjuangan aku masih belum selesai lgi.. aku akan trus berjuang sampai ke titisan darah terakhir.. kekekke