Pages

T6 FC




Aku selak2 album lama tadi. Aku terjumpak plak gambo ni. Ni gambo zaman kegemilangan masa aku diploma dlu. Team ni masa 1st year kami pulun johan antara kursus sampai 4 tahun berturut2. Jadi ramai la senior yg duk jaki ngan kami (sampai depa nak pukul aku la lepas game). Futher ada satu tahun tu depa nak anta team ni main tuk wakil ITM Perak main bola antara cawangan ITM (INTEKMA). Tapi budak2 ni jenis low profile. Depa xnak main. Jadi depa anta satu team lagi. Team ni plak slalu jadi belasahan team kami. La plak team yg pi tu jadi johan la antara sukan ITM. Camna tu. Depa duk pelauk ITM Melaka masa tu kat final. Jadi kami xheran sgt la depa menang. Hi2.

Yg aku xleh lupa. Jersy yg kami pakai tu sbnrnya, baju umno kuala slangor. Sorg member ni sponsor. Pastu dpt kat drg depa cat balik logo BN ngan muka calon tu. Jadi no. Kat depan and blakang. Then no plak start dari kosong lak tu. Team lain smua duk kutuk kami sbb miskin xda jersy. Tapi budak2 ni sempoi, xkisah punya hal2 kosmetik ni. Yg penting main musti cantik. Enjoy dan sudah pastinya menang. At one level kami bleh gelak2 klu team lawan score gol. Satu pantang larang antara kami is bola masuk kangkang. Klu ada yg kene, dia akan kene kutuk kaw2. Kira maruah tu wooo...

Dalam t6ahun tu, 1st game dalam tournoment aku jadi penjaring pertama. Tgk jersy lekan. Ok, meh aku perkenalkan genius futbal yg penah aku kenai dalam idup aku. dari kiri no0 Jali the kaki besi. No1 kuchalana, No2 Superman aka the killer, No4 nuek, No5 lestari aka kepala besi, No6 man noli, No7 botak, No8 mina, No9 pentot, Goll Keeper Pijoy, No10 Khana giler dan No15 cepek.

Slama aku main bola sepak, korang la team paling best penah aku main. The best ever.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

8 comments :

Back_to_Basic said...

wah,mengimbas masa skolah dulu2 ek....well,nice memory test..biar sempoi janji hebat...yg penting semangat kesukanan dan jadik champion,tu g mahal dalam bertanding nih..

Heartless Devilish said...

sgt comel sumer yg ada dalam gambo..
miahahahaha

tun teja said...

tun cop yg no2 tu leh tak?

kuchalana said...

suzie - my school teach me to be sportsman, gentleman and scholar.. "BE YET WISER".. and damn wiser now.. Hi2

Devilish - tu gambo tawun 1997 tu.. 11 tahun lepas beb.. smua masih belia remaja.. la ni smua dah jadi veteran dah.. pakcik2. kekeke

Tun Teja - Nak boked kene letak down payment.. kekekek

Wiween @ Awin said...

bro,
pasal no1 tu not available,kimslm kat no 4 ek.kihkih :p

kuchalana said...

wiween - dalam gambo tu smua married but available.. smua kerje bagus2 tu. Dalam ramai2 tu ada sorg dah jadi jutawan dan sorg lagi dalam pembikinan. hi2

Wiween @ Awin said...

kakakak yg no 4 tu ke? :p

Jesse said...

I read a lot of helpful info in this post!
chicago photography classes | medical lawsuits cases | cheap supplements online