Pages

Rompakan Bersenjata Parang

Pagi2 lagi aku dah kuar hari ni. Tujuan dia satu. Nak mintak duit kat bank. Hari ni aku bawak lori buruk ja. Slalu aku naik moto. Disebabkan aku dah dikenali ramai, jadi kene jaga status. Naik lori hari ni. Cuaca cukup baik pagi ni. Sesuai untuk aktiviti memintak duit ke bank. Hermm, bank mana nak pi hari ni. Tgh aku berpusing2 dalam area bandar kajang ni, ternampak satu RHB bank, btol2 kat tepi jalan. Ngam2 lak ada satu parking cantik kat depan bank tu.

Masuk ja parking, satu aci jual kacang datang ke aku. Dia tarik2 tangan aku dari dlam lori. Aku ingat dia nak aku beli kacang putih dia atau nak share sireh yg dia makan. Rupa2 dia kasi aku free kuaci. Wah best ni. Pas tu dia cakap "Maakhal Sakthi". Adeh, org keadilan rupanya. Aku pon jawap, "Tannik kudici". Dia geleng, kata "amma". Then dia sengeh2 kat aku. Aku tanya dia, "Kita penah kenal ke", dgn mulut penuh sireh dia jawap "Saya kenal sama incik, incik sudah tolong sama keluarga saya, tapi incik xda kenal sama saya, Tq incik, smoga tuhan alla tolong sama incik, Maakhal Sakthi". Adeh, kan aku dah ckp aku popular. Aci ni btol kacau daun la. Baru nak tenang2 skit sblum buat kerja. Then aku rapatkan tangan dan ckp vanakam, buat isyarat suruh dia pi. Kaco btol la.

Herm, waktu yg sesuai. Tgk dalam bank pon xramai org. Aku pon kuar lori, seret parang dan masuk dalam bank. Aku pi ke pak guard pertama yg jaga pintu masuk. Aku rampas senapang dia. Aku ckp, bang saya pinjam kejap. Dia terkejut dari mamai dia. Aku halakan parang aku kat punai dia. Then aku mtk dia tutup pintu depan bank dan suh dia berdiri kat situ sambil suh dia letak satu jari kat mulut tanda diam sampai aku suh turunkan. Aku nampak satu lagi pakguard dalam kaunter halakan senapang dia kat aku. Dia nampak ja muka aku, trus dia terkejut. Trus dia campakkan senapang dia. Aku menjeling manja kat pak guard tu. "Aik mcm kenai ja aku ckp. Bukan rumah ko ke yg terbakar dan budak2 aku ganti ari tu. Maakhal Sakthi, hi2".

Aku trus pi kaunter amek snapang pak guard tu dan cakap pada smua. Aku dtg nak mtk duit bank ja, aku xpaksa, xnak kasi xpa (sambil letak parang atas kaunter). Disbbkan bank ni untung dah byk sgt. Jadi mintak kerjasama smua jgn buat apa yg aku xsuka. Aku dtg cara baik dan mtk korang layan aku cara baik. Aku campakkan dua beg sampah kat kerani kaunter. Sementara drg masukkan duit, sempat aku kenyit mata kat satu cashier tu. Manis. Hi2. Dia senyum ja. Then aku pon mulakan sessi tazkirah aku pada smua yg ada dalam bank tu.

"Rasanya korang kenai akukan. Jadi xpyh la nak bersyarah panjang. Bank ni pon kasi korang bonus xsampai 2 bulan. Dah la untung berbilion. Korang keje mcm nak mati tapi apa yg korang dpt. Aries pon xda. Union lawan sampai hari ni apa pon xda. Aku nak ingatkan korang. Jgn jadi mangsa kapitalis. Bank rampas bonus korang. Ingat tu. Jadi aku dtg amek balik mana yg patut. Aku dtg mintak ok. Bukan aku curi. Ada apa2 soalan?"

Smua diam.

"Ok aku anggap xda isu. Aku blah dlu. Tq. Ingat skali lagi. Bank rampas bonus korang dan aku dtg amek balik tuk korang."

Smua diam. Aku kuar ngan slamba ja dgn bawak 2 plastik sampah penuh ngan duit. Masuk lori, aku start enjin aku pon reverse dan blah mcm xda apa berlaku. Masa gerak tu, aci yg kasi aku koci tadi duk tepi jalan sambil bagi flying kiss kat aku. Adeh, susah jadi glamor ni. Hero la katakan.

Herm, dalam beg sampah ni mau ada dkt RM500K ni. Aku kene pi daerah Kuala Slangor ari ni. Sana ramai sgt org miskin. Belikan skit mende makan. Kasi dari pintu ke pintu. Sib baik lori ni masih bleh berkhidmat lagi. Aku kene abiskan smua duit ni tuk depa hari ni. Dgr ramai yg berada dalam keadaan papa kat sana. Aku musti tolong. Smlm tonto2 aku dah kasi tau rumah mana dan sapa yg perlukan duit ni. Argh, bukan aku curi, aku mintak. Depa pon kenai aku apa. Xsalahkan bantu membantu ni.

* Sayup2 dgr azan berkumandang.

Eh, rasa baru kol 12tghhari, apsal ada azan. Aku gosok2 mata aku. Ah sudah. Mimpi lagi. Tersenyum aku sorang. Dah masuk subuh rupanya. Apa ke hal aku rompak bank plak. Siut ja kan.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

9 comments :

ita.itu said...

kah..kah..kah..hantu ko..aku ye2 je ingat betul..siotjek

13may said...

ceh! aku kena tipu!!!

betoi betoi aku ingat hang pakai parang ajer gi rompak...giler punyer terre :D

kuchalana said...

ita.itu - kakaka.. siut aku mimpi mende ni dah masuk 4 kali beb..

13May - Tu la, myk tgk filem tamil la ni. Kawan ngan padiyappa.. tu yg masuk mimpi tu.. Sivaji Da Bosss..

LaDySLeepLeSS said...

Aikkkk Reen mimpi werewolf... ni mimpi jadik perompak bank lak... muskil muskil muskil....

Heartless Devilish said...

argh dier nie..
aku mimpi..dier pun mimpi..
hahahahahaha

Wiween @ Awin said...

bro!
wakakkaka mimpi ke bro! ingat bebetoi lu rompak bank.:p ingat gue jek mimpi.lu pun ke bro.kekek

tun teja said...

huhu.. nape x ajak tun join skali.

kuchalana said...

sleepless - kami mmg pakat wei.. cuma masa nak cross mimpi tu sangkut sbb ada gangguan siaran.. klu dak sure ada citer werewolf dalam bank tu. :P

devilish - alamak.. lu kecoh la..

wiween - tu la.. ni smua tun punya pasal. smua berjangkit

tun teja - nanti ada mimpi lain aku ajak skali..

Bryan said...

Well, I don't actually think this is likely to have effect.
Abortion Clinics In Miami | best private schools in nyc | physical therapy school requirements