Pages

Adik Jatuh Longkang


*Sehari sebelum kejadian.



* On the way pi spital di hari kejadian



*Shari selepas kejadian. Mulut dia bengkak.

Sory pada smua kengkawan xdpek nak update blog this few days.. aku on EL friday lepas.. anak dara aku jatuh longkang hari khamis petang kat kedai aku. Berderau gak la. Skelip mata ja, tau2 dah dalam longkang. Masa tu hujan lebat. Mmg sekejap ja. Mende nak jadikan. Mula2 aku tgok darah membuak keluar dari mulut dia. Pastu aku trus capai kunci kete trus pi spital. Dalam kete tgk darah xberenti kuar. Aku dah start gaban dah. Sampai spital trus pi ICU. Masuk dalam doktor buat cek up apa smua. Buat scan sana sini. Satu mlam dia dalam ICU. Tghhari the next day baru dia kuar. Sian adik. She's tough like his father. La ni dia ada demam skit. Gigi kapak yg baru nak tumbuh patah satu. Gusi dan mulut dia bengkak. Dagu dia ada luka skit. Xpa anak baba kuat. Lepas ni bleh ikut baba buat ironman kat langkawi. Smoga adik cepat semboh dan ceria mcm biasa.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

21 comments :

lindosh said...

kesiannya kat adik. bengkak mulot dia. harap dia sembuh la cepat. jadik kuat cam baba dia ye eh? eheh

btw saya suka baca entri 'hinakah menjadik manusia' tu.. 5 bintang untuk entri tersebut! :)

ita.itu said...

la sian nyer dia..tu lah ko, ntah pndg apa ntah..hehe...semoga adik cpt sembuh yer...

Heartless Devilish said...

sian adik..
hmm..byknye darah..

kuchalana said...

lindosh - tq for the bintang.. that is the true story.. mati smua pakai kain kapan harga RM20 ja.. xda yg pakai sutera harga RM5K..

ita.itu - dia duk xjauh pon dari aku.. skali aku kali kepala, tgk skali lagi dah dalam longkang.. dia lari laju la.. kekekek

devilish - hanya tuhan lebih tahu..

eya ahmad said...

allah... sian dia.. takpa.. adik kuat cam baba kan... :)

kirim salam cium kat dia... moga2 cepat sembuh...

tun teja said...

adei.. nape leh terjatuh. sian nye dia..

Wiween @ Awin said...

bro,
ciannya ur anak dara.camna la leh jatuh.mulut dia bengkak...mesti sakit psl dia kanak-kanak.Mulut kite kalo bengkak pun seksa jugak.moga cepat sembuh yek.Jgn lupa kasik mkn ubat.:)

kuchalana said...

eya - amin..

tun teja - tu special request.. dimana Allah nak uji kesabaran, keredhaan dan bersangka baik dgn setiap apa yg terjadi.. insyallah..

wiween - tu la.. masa dia kene tu dia senyap ja xla nagis meraung.. masa kat spital dia tgk ja doctor.. trus meraung..kekekek.. muka doctor menyeramkan..

Hamizi said...

kesian... harap tak serius...

Katak Yang Hina said...

Sian kat adik... isk isk iks.. Tapi tak per... pengalaman kat dia jangan main kat longkang laie... hehhehe.... Get well soon

Wiween @ Awin said...

bro,
muke doktor bukan saja menyeramkan tp ade power wat org xmau dah jumpe dia lagik.wahahah.

anyway, lagi skali, doa ween moga anak dara bro cepat sembuh.amin..nanti bleh update lagik.Nanti smbg psl homeless tu okeh? Sgt besh.

kuchalana said...

hamizi - hari ni dia ok dah.. bleh mangan mende keras..

katak yg hina - kekeke.. budak2 yob.. bukan tau serik.. tapi dia mmg lari laju.. tau2 hilang ja..

wiween - kekeke.. insyallah.. apasal ramai sgt suke citer pasal homeless ni.. jom join activiti sukarelawan.. masa tu bleh menitik air mata tgk dorang ni..

.::WaNiE::. said...

patutla senyap jek..sian dia..jaga dia elok2, kalau tak ok meh kasik kat antie wanie..hahaha

kuchalana said...

wanie - kekeke.. kasi.. ?

.::WaNiE::. said...

eh takleh..err pinjam??

LaDySLeepLeSS said...

Isk isk kesiannya... skrg dah ok kan?

Wiween @ Awin said...

aktiviti sukarelawan? jom! hehe

kuchalana said...

wanie - pinjam.. hi2.. tu la harta akhirat yg aku ada beb.. xpa ko bikin la sorang nanti..

ladysleepless - adik dah ok.. la ni abang dia plak demam.. "Special Request" lagi.. alhamdullilah...

wiween - best wo.. la ni aku dalam process nak buat community kat UKM tuk sukarelawan ni.. nama dia FOOD FROM FRIEND (F3).. la ni aku duk kuar duit sendri or sumbangan kawan2 duk buat makan2 dalam pack dan kasi pada plajar yg susah. Byk la.. start ari tu masa kes banjir kat johor.. berminat..?

JM said...

huhu...cian nye dia..arap2 lekas sembuh..


tingin nk tgk bapak nye lak masok longkang..ekekek.. gurau2 je bang

kuchalana said...

jm - bapak dia dah slalu jatuh longkang.. tu yg berjangkit tu...kekeke

Misha_mi said...

alahai...budak tengah nak lasak..

tkpela..satu experience buat dia..

jauhi longkang!

hehehehe..