Pages

Malam Minggu Yg Panjang

The Kuchalana Team (pencari harta qarun)

Kuchalana menunggang singa emas.

Ada mcm rock kapak dak.

The real kuchalana. Ole Brasil.
As my entry before, weekend smlm duk sibuk aku kat Genting ngan company event. Pagi sabtu tu subuh gelap aku dah sampai ke opis sbb aku bergerak ngan bas. Lepas pick up Pak Wan kat Seksyen 9, trus pi breakfast ngan Megat kat terminal cyberjaya. Pepagi gelap kene nasik lemak + teh tarik, kasi energy skit. Pale mmg tgh sakit sbb the night before aku balik dalam kol 3 pagi ke umah dan kol 5 lebih dah mangun. Bas sampai on time, trus meluncur ke genting. All the way aku tido dalam bas sbb turun dari bas aku akan trus involve dgn game mencari harta qarun. Jadi kene cover keletihan smlm dan nak amek mood, klu xcukup tidur sure mood mcm haram jadah nanti.

Masa naik bukit tu, mmg seram aku tgk bus driver tu. Kmi mmg naik bus genting dan aku amat pasti mamat ni mmg duk hari2 turun naik genting. Naik bukit dia tekan minyak maksimum beb dgn jalan conar2 tu, dia pukul conar baring la org cakap klu naik moto. Bila area turun bukit pon sama. Tekan minyak lagi. Boleh kira la berapa kali dia main break. Mmmg seram. Klu silap sikit tu, mmg jumpa kat alam barzah ja la. Ke2. Then went reach there, tgk kat luar xnampak apa. Kabus sana sini + angin kuat. Lepas letak beg, trus join breafing games. Then the games DASH FOR GOLD pon bermula. Mmg meletihkan. Dgn 11 check point + 16 task all over the indoor and outdoor + sejuk + angin kuat. Kmi kene split 2 team tuk buat smua task tu. Almost all the games yg memerlukan anda sign surat indeptiness letter sbb kebanyakan smua mengeluarkan maximum adrenalin . Cuma solero ja xda dalam task. Then we finish the games dgn xtau dalam position berapa, pada aku yg penting abiskan. We got a lot of fun dgn teamwork, dedication dan mcm2 lagi semangat yg xpernah aku tgk dalam team aku ni. Smua betul2 keletihan. Tahniah KUCHALANA TEAM, korg mmg best.

Lepas games kami sambung lagi ngan try all the games. Ada kaum ni si pirdaus n masrin duk beriaya nak try solero. Ala games yg naik satu tiang yg tinggi dkt 100 meter, pastu dia turun kebawah dalam kelajuan maksima. Tu dia sampai bawah muka putih giler. Depa ni jenis berkulit gelap, mmg aku rasa toreh muka xda darah punya la. Ke2. After outdoor kmi sambung duk main indoor. Aku xtau apsal aku xberminat nak main smua games2 yg ada. Slalu beria slalu aku ni. Letih kot. Finish everything kmi check-in and aku pon apa lagi. Layan tido dalam 30 minit. Letih giler.

Malam aku duk turun dinner plak. Aku just pakai as a brasil football fan. Xda la lebih2. Just simple as i am, conteng muka skit color kuning hijau. Ok la overall event malam tu. Makan pon chinese dishes. Cuma pengisian dalam waktu makan tu xberapa menarik, duk buat cabutan bertuah byk sgt. Fat Fames (btoi ka eja..hu2) Fly FM yg duk jadi MC tu aku puji sbb pandai handle event ni. Lps distribute smua cabutan bertuah + hadiah2 lain. Depa open the floor for disco and free flow for everyone. Aku ngan kaum ahli2 syurga duk kuar amek udara malam. Then dah pusing2 dkt sengah jam baru aku realise kad bilik aku tertinggal. Depa duk naik dlu. Kene le aku cari roommate aku kat dalam dewan besar yg tgh cucuk langit. Tu dia giler happening. Terjebak gak aku melepak dalam tu sampai kepagi. After all those event, perut lapo macam apa. Duk kuar tgk kabus mmg kaw2 punya byk. Jarak penglihatan mmg sikit ja. Futher suhu masa tu 16 darjah celcius. Lapa punya pasai, aku duk cari MC-D kene prosperity burger. Gile ko kene dkt RM20 satu set. Sbbkan lapo ja klu dak mmg aku xkan jejak kaki ke MC-D tu. Hu2.

The next day kmi kengkawan sempat layan bowling 2 round sblum gerak balik KL. Overall aku kasi biasa2 ja la event ni. Xda yg best pon. Cuma skali2 lepak ngan kengkawan opis overnight ni lain skit feel dia. Baru kita kenai depa lebih lagi sbb slalu kita kenai dalam hal2 opis jakan. Budak2 department aku duk layan jackpot sampai ke subuh. Depa xciter plak brapa depa kalah sbb aku tgk smua buat muka taik ja kuar subuh tu. Keke...

Anyway aku tgh sibuk tuk the next event weekend ni. Ole.

*Aku xdpt nak pi larian kat tasik perdana pagi tu. Mmg xlarat giler malam tu. Aseh rehe banyak sangat. Ke2.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

12 comments :

.::WaNiE::. said...

huh..bro tak cucuk langit gak ke..kekekekke

Heartless Devilish said...

ko kepingin nak rambut panjang cam aku ke weh?
hahahahaha...
ooOoOOo..tak gi larik ek?
braper byk larian ko dah miss nie?
ko wat larian atas katil je kan kan?

kuchalana said...

wanie - soalan cepumas tu.. aku tidak mengatakan tidak untuk soalan itu.. kekeke

devilish - xmo rambut panjang la.. nampak jambu la plak.. kekeke.. tu la aku dah miss byk la larian from december aritu.. duk main futsal ja.. ni ironman langkawi blan 2 ni pon xdpt pi..

ita.itu said...

wah bravo bro

Heartless Devilish said...

ko wat larian setempat sudah la..
oik..ironman ironman takyah..
kang ko sakit kaki la..
sakit badan la.. segalanye sakit..
ko wat senaman ringan sudah...
futsal pun ok pe..

KiKi PUtRy said...

hihikk.. oowh tuan punya singa eh.. cute la singa tuh..

kuchalana said...

ita.itu - bravo2..

develish - org besikan.. kene la bersokan.. xbersokan sakit.. bersokan pon sakit.. at least bersokan sakit untuk sihat...

kiki putry - tu singa pemalu tu

nanonano said...

kalu drebar tu xtekan minyak cmne nk naik sampai atas?
huhuhu :p

.::WaNiE::. said...

huh..tidak mengatakan tidak dan tidak mengatakan iya..bahye bahye..hahahaha

kuchalana said...

nanonano - ko jangan, blum sampai atas aku dah pening mcm naik roller coster. Mmg mcm drift dah dia buat. Xhengat punya dia layan corner.

wanie - kekekekekeke.. sendri mau ingat la beb.. kene lak satu bilik ngan budak 2 alam.. tu yg kene lepak dlu kat bawah sampai dia letih.. kene naik dia buat tarian tiang.. mampos aku.. kekeke.. ada crita dalam crita gak tu.. kekeke

nasazfrog... said...

wah seronok bangett yerr kamu g genting.... mcm2 rupe ader dah...nasib baik singa tuh tak bergerak,, kalau tidak ermmm mengaum...

Moses said...

Thanks for this post, quite helpful material.
PANHANDLER SALISBURY STEAK