Pages

Bangi Union = Soviet Union = Europe Union


Last week aku telah direhatkan oleh tuhanku slama 3 hari. Demam melanda lagi dan aku xdapat bangun dari hari rabu. Kene plak aku patut berpindah khamis masa cuti tahun baru islam. Finally pindah juga aku ke bangi dgn bantuan adik aku dan brother2 lori yg mmg kerja memindahkan barang2 pindahan. Ala lagi pon korang bawak buku2 aku dan pakaian ja. Xla penat sgt pon. Barang2 lain smua aku tinggal tuk adik aku yg akan menyewa rumah tu nanti. La ni aku dah jadi warga bangi yg bukannya republic seperti Republic of Permaisuri tempat aku duk ari tu. La ni aku berada di Bangi Union. Satu kawasan dari gabungan beberapa seksyen dan daerah seperti Bandar Baru Bangi, Bangi Lama, Bangi Sg Ramal, Bangi Reko, Bangi UKM dan mcm2 bangi lagi la. Jadi konsep amalan pemerintahan juga amatlah berbeza sbb tu aku gelarkan Bangi Union sbb kat area ni dah ada skit2 konsep union ditekankan.

La ni dah duk umah beso, parking boleh masuk 4 kete, master bed room bleh buat gelanggang badminton dan bilik air boleh letak katil bujang tuk tido. Cuma aku xsuka kat sini xda guard tuk jalan kuar masuk. Sini jalan masuk dan kuar ada satu ja. Pada aku depa patut setup satu commnunity dan set pengawal tuk kawasan ni. Sbb 1st day duk sini aku dah dgr mcm2 citer xbest. Kes pecah rumah la, pecah kete la dan macam2. Tgk penggera anti pecah umah dimana2 kat sini. Then penduduk pon multiracial. Smua bangsa ada dan datang dari mcm2 genre. Ada yg jenis rock, metal, pop, jazz, rap dan paling best yg jenis dangdut goyang gerudi inul pon ada, pecah perut klu borak ngan diorang. Dan yg xtahan kereta2 depa pon sama besar dgn rumah. Kecuali rumah bernumber 8 ja pakai kancil (rumah aku la tu). Xpa, xlama lagi Nissan Lavina akan kluar, insyallah jika diizinkan Allah. Aku sondol kete2 korang smua nanti. Ke2.

Pagi ni adam dah ditadikakan. Member duk bangun seawal kol 7 pagi. Giler semangat pi tadika. Aku xdpt nak tunggu dia sbb aku kene masuk opis hari ni sbb last week aku xda dari hari rabu. Jadi xbest la nak cuti ari ni. Aku perlu menjadi kejam tuk tinggaikan dia dan berdikari sendri. Dia perlu belajar buat keputusan dan bergaul dgn masyarakat bermula dari hari ini. Ya, langkah pertama adam ke dalam masyarakat. Dan langkah itu masih jauh jika panjang umur dan diizinkan Allah. Jadi malam ni aku nak dgr citer2 dan keletah2 dia tentang hari pertama dia ditadika. Hu2. Aku takut dia bertumbuk ja sbb byk tgk gusti budak ni. Slalu kat umah aku la punching beg dia.

Anyway la ni aku dah makin dkt dgn kedai aku kat bangi. Jadi xda alasan tuk xpi kedai la lepas opis. Dan aku bleh plan lebih banyak bende lepas dari ni. Pada kawan2 baru yg duk kat Bangi Union. Lewat malam skit kita yummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sengggggg. k. Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

5 comments :

.::WaNiE::. said...

mesti best adam bercerita..nanti kene post..hahahaha

Heartless Devilish said...

bab bangi..setel..
bab adam pun setel..
ader tak mende yg tak setel lg?
*menong jap*

ko jgn plak ajar adam gi gusti kawan dier kat tadika weh..
muekekeke...aduh la..gusti plak dier layan...

Mr Sadman said...

waaa....dah pindah umah besar best2 :D

pasni leh la pinjam lavina bwk jenjalan..hehe....

adam dah msk tadika...waaa....lame tak dengar berite....cume up to date ko dari blog je :)

kuchalana said...

wanie - nanti aku post. byk sgt citer dia. letih duk dgr malam smlm ni pagi tadi.

devilish - yer la, aku rasa ada mende yg sangkut lagi ni.

mr sadman - yoooo.. wasssup.. welcome back bro.. nanti trun bangi kita pi mabuk2..

.::WaNiE::. said...

oo kalau malas post bleh rakam je..kami sudi dengar..mesti best dgr celoteh budak2.