Pages

BUTTERCAKE, BUTTERCUP and BUTTERFINGERS

Anyone layan BUTTERFINGERS, yaaa.. grudge band dari malaya tu. Ni ada info skit pada peminat2 fanatik depa ni(termasuk aku). Ok from the vocalist En. Emmet Roslan Ishak, they are going to come with a new album, ha2, album ke-6. Personaly bercakap (IM) ngan dia kat opis few days back. Album dah siap, cuma xleh nak release sbb Loque ada hal. Depa ingat nak kuar album tu Jan 2008. Tapi could be postpone to April 2008. Tapi depends pada perubahan angin dan keadaan semasa. Jadi kita tunggu la. Futher dia kasi 2 link baru pada sesapa nak tau latest update pasal depa jeng jeng jeng .. I will add this into http://www.musikpharmacy.blogspot.com/ (sesapa ada link any underground band bleh kasi aku, aku add kat musikpharmacy).



Nih aku amek skit ayat2 dari web depa ni..


"terkini adalah, rakaman album ke 6 butterfingers baru sahaja selesai yang akan di lancarkan tidak tahu bila dengan susunan strategi pemasaran yang berbeza daripada sebelumnya, berkemungkinan dengan cara yang lebih radikal dan mengujakan atau ianya dengan cara yang belum pernah di lakukan oleh mana-mana pihak sebelum ini, terutamanya di kalangan artis di Malaysia. "

"Rakaman telah pun selesai dengan jayanya dan sebanyak 6 buah video clip telahpun di selesai pembikinannya pada hari ahad yang lepas dalam masa satu hari bersamaan 12 tanpa henti. ermm kerja giler satu hari "shooting" untuk 6 video clip. berkonsepkan sesuatu yang ringkas tetapi menonjolkan lagu sebagai subjek utama untuk di ketengahkan."




"Hari sabtu yang lepas aku dapat satu panggilan daripada Loque yang mengatakan hajat suci murninya untuk meminta bantuan bagi mengambil gambar pada malam tersebut kerana pak kassim masdor akan terlibat dalam rakaman lagu-lagu terakhir butterfingers, pak kassim masdor terlibat sebagai pemain muzik jemputan untuk lagu "merdeka" yang memperlihatkan kebolehan Loque sebagai pencipta muzik berirama keroncong. memang tidak di sangkalkan kehebatan Loque dalam penciptaan lagu dan sememangnya sentuhan buah fikiran serta susunan muzik dan lenggoknya mampu menarik minat generasi muda untuk menghayati keindahan keroncong dengan sentuhan beberapa orang lama dalam lagu ini."

Jadi dapatkan album mereka yg original, gile korang, air tangan Pak Kasim Masdor tu, same batch ngan P. Ramlee. Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

1 comment :

Heartless Devilish said...

aku sker makan buttercake..dan juge aper2 yg berkaitan ngan butter..
aduh... ngantuk...tido jap la...