Pages

Bloody Friday



Adus, hari ni aku dah start keje. Masuk2 ja trus ada meeting. Xsempat aku nak minum pon. Rescoping with new timeline. Then all the testing yg tgh buat skang kene cut short sbb nak cover rescoping punya hal. They should sign off la awal2 baru la citer pasal rescoping. Tapi apa boleh buat, Singapore yg bayar, nak tak nak kene la ikut kerenah depa ni. Cuma kene buat double job la. With new layout, with new scope, with new flow with new everything. Erti kata lain kene review balik smua. Impact not only the area yg kene tukar tapi overall system. Kene test balik, kene add balik, kene buang balik. Arghhh.. letih mcm ni. Tapi apa bleh buat, this is the area yg aku ceburi. System Development And Project Management. Sakit otak ari2. Pikir sampai bleh kuar la isi otak kot telinga. Kadang2 badan rasa sakit sgt bila byk berfikir ni. Tapi bile xberfikir rasa cam xbest ja. Tu la masalahnya.


But it fun working here, compare with previous company. I learn more here interm of project management. Last time aku more on system development. Xtau la brapa lama aku akan berada dalam company ni. Payment cantik, environment pon ok, member2 pon all professional and indie. Sng nak liase n deal. Office politic tu biasa la, but so far aku xnampak la hardcore sgt mcm company seblum2 ni.


Baru kol 11am tapi rasa macam dah satu ari aku kat dalam akuarium ni. Mood raya lagi ni kot. Aku duk menulis entry ni pon dalam meeting. Jgn marah. Aku xnak dgr apa2 pon apa yg depa duk ngarut kat depan nu. Baik aku settlekan part aku then balik on time. Hahaha. Nak citer panjang hari senin. Sessi sepak trajang. Ok ke macam tu.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

3 comments :

Heartless Devilish said...

dah tunjuk jari tuh..tak snonoh lar ko nie...
ala..leks lar..orang laen keje gak..
mgu depan aku dah keje gak..lg haru biru aku rasa...tp aku windu sumer clients aku comel molek tuh..

Mr Sadman said...

Nasib baik aku cuti lagi ari isni br start keje..alamatnye nak jadi serabut pale otak kot time keje nnt..takpe..cool....kena cuti habis-habisan sblm start keje...

kuchalana said...

ya... monday will be hell for everyone... jgn tegur org meja sebelah. hahhahaa...