Pages

Bowling And Me

Last saturday i got a bowling tournoment for my company. Sabtu nak main, jumaat malam baru la nak practice. Sabtu malam before the game, aku duk kat kedai buat PC sampai 20 biji. Giler sabtu pagi baru aku sampai rumah. Dalam kol 7am. Tido sejam sengah, 9.30am dah terpacak kat Endah Prade, Sri Petaling. Team member aku smua duk semangat nak main. Awal2 pagi dah ada kat sana, smua duk xcited nak main. Ada yg 1st time main jadi masa practise jumaat tu mcm2 hal la. Overall points pon agak mengecewakan tapi ok la pada aku sbb kami pi main suka2 ja bukan beria sangat nak menang.

Game start dalam kol 10am. Aku agak blur skit sbb paler sakit sangat. Nak baling bola pon rasa macam nak tumbang ja. Mmg mood mcm taik la, tapi ku gagahkan jugak sbb nak jaga hati kawan2. Pagi ni walaupon pale sakit tapi hapy jugak la sbb dapat kenal2 dgn kawan2 dari KL. Sbelum ni cuma nampak kawan2 dari cyber ja. Ranggi jugak la budak2 dari KL ni and ramai mlayu dari apa yg aku nampak. Masa duk main mcm2 la jadi, ada yg duk buat bende2 ajaib la, bende2 magic dan macam2. But it fun. Ada satu ja aku agak klakar kat sini, sistem dia boleh down masa tgh main. Aku rasa depa kene upgrade machine and system drang sbb slalu system restart sendri, jadi agak mengganggu mood player bila tgh top form.

Aku xtau brapa point overal, tapi dari sorang comitte, dia ckp aku dalam range top 10. Then group aku keseluruhan no 7 dari 30 team. Masa depa kasi result masa 1st game aku no 7 keseluruhan dari 180 player. Yg 1st player tu averange point dia dalam 170. Aku lak 160, beza 10 point ja, aku buang 4 bola spare masa 2nd game. Bodoh ja rasa klu dah dah achive 200 jgk la pergame. Dah jadi johan dah. Kekekek... korang jangan, dulu aku ni johan antara insurance company nie.

K la aku nak share skit sejarah sukan bowling ni dalam idup aku, actually masa skolah dulu ni antara sukan yg paling aku xsuka. More pada individu, teknik,tektic dan xda body contact. Aku xbrapa suka sbb yg terakhir tu. Tapi point of view aku brubah bila aku blaja dkt shah alam. Kawan2 duk paksa aku main. Ya la satu kelas ada 18 orang, lelaki ada 2 orang ja, 16 org pompuan. Bila depa duk turun alam sentral main masa lunch kene la join sbb kene paksa then aku ni bukan ada ramai kawan pon slain budak2 kelas aku ja masa tu. Masa tu mmg kene lauk la aku, point xsampai 50 pon. Duk kene gelak ja dgn budak2 pompuan. Then bila balik KL adik aku duk slalu ajak aku turun main. Dia ni kira hebat la dkt maybank. Slalu menang tournoment. Duk ada bola spin, pusing2 la dan macam2 lagi la. sama la aku ni cukupkan corum ja.

Tapi nak jadi citer aku jadi addict main bila duk kat Allianz dulu. Duk satu mamat ni, Salihin aka Salipin duk slalu cabar2 aku main. Dia ni mmg mcm tu, mulut riuh tapi xda la hebat sgt. Dia duk cabar2 aku, masa tu Allianz nak buat tournoment. Aku pon duk turun ngan dia main almost tiap2 malam dkt2 nak tournoment tu. Dia duk bawak bola sendri la kunun nak tunjuk hebat. Main punya main xda pon dia menang dgn aku. Kekekeke. Dia duk terbakar ja dgn aku. Permainan aku pon makin improve day today after that.

The best achivement aku bila menang antara HR between insurance company. Aku duk pulun lebih 200 point la masa tu. Masa tu fight giler main dgn Salihin and Epul dari Allianz General. Lelain company smua lauk. Masa main tu duk smua perati kami main la...sbb 3 org ni dalam satu team. Overall in group for sure dah sapu, nak tentukan single ja. Beza aku ngan drang smua dalam range 10 points. Tapi masa tu the feeling, susah nak cakap la. kekekek. After this event aku beranikan diri main few tournoment. Ada mng ada kalah. Biasa la adat permainan.

Skang ni, xda practise pon. Duk main macam tu ja. Suka2 ja. Apa2 pon tq to all those friends dkt Shah Alam dulu, korang membuka mata aku ke satu dimensi lain dalam sukan bowling. Adik aku yg always ajar aku mcm2 teknik, Boy Tua yg juga all star dari keramat yg slalu ajar aku tekni2 pelik dan paling aku nak sebut kat sini tu Salihin. Ko la yg kasi aku satu semangat and encourage aku tuk main betul2. Sbb tu ko xpenah menang dgn aku sampai ari nie.
kekekek... ole...

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :