Pages

Siemens 10 KM

Siemens 10 KM
Dataran Merdeka
08 July 2007


Wawi... very bad day la ... full of pain...

6.00am aku dah bangun dah... ready to rumble... dgn paler berat nak pi dataran merdeka...sunyi sesunyi nya pagi ni... sampai dataran merdeka dalam 6.45am... giler smangat aku dah down dah... parking xda... sib baik bwk kete kecik... aku cilok gak masuk kat parking motor


7.00am aku siap2 nak pi ke padang dataran merdeka... punya la ramai umat manusia... aku pon trus cari kaunter pendaftaran... same case mcm kat ipoh... berpusing2 aku pagi2... at lastxda kaunter pendaftaran... just wait dalam kandang pelepasan... warm up pon ala kadar ja...smangat ari ni mmg mcm sial... aku duk ja... dgn hati yg serba xkena... entah la... rasamcm ada yg xkena dgn jiwa aku pagi nie... tgh duk melangu tu aku dgr org sbut nama aku..." I saw arman salleh arshad at the field just now... dia msuk jgk la event ni" ... aik full name dia panggil aku... aku toleh blakang ... tu dia... classmate aku masa kat VI dulu...Khoo dgn azhan... depa pon duk terperanjat... duk sbut2 nama aku...rupanya aku kat depan depa ja... tu dia... start la semangat datang balik... jumpa kawan lama beb... setau aku depa ni dulu xminat hal2 bersukan mcm ni... la ni rajin lak depa nak bangun pepagi ni...rupa2 nya depa baru start tahun nie.. join bende2 macam ni... patut la...


7.30am patut kami dah dilepaskan... tapi entah apahal tah... delay sampai 7.40am... rupanyapak menteri lambat... apa la... xda semangat kesukanan langsung... then sempat lak dia berucapkat atas pentas tu dalam 5 minit... tu yg aku benci politician ni... xabis2 dgn speech kosong...kami datang nak berlari la pakcik... bukan nak dgr propaganda politik... then pak menteri nipon duk la kat atas tempat pelepasan... la... mamat ni ka... 2 org politician... sorang menteri penuh sorang separuh menteri... yg klaka... anak2 depa dua2 orang ni school mate aku... bertambah rasa xpuas hati aku... kekekeke......


7.45am panggggg... kami dilepaskan... mcm anak ayam kluar reban la smua. Aku dari mula dahaspek track hari ni mencabar... sbbnya main kawasan bukit... turun naik... but that should be more interesting... Khoo awal2 dah hilang... lps ke depan... azhan maintain dgn aku kat bukit pertama... sampai bukit ke 2... aku dah xnampak dah... aku mmg btul2 slow hari nie... tulang kring aku btul2 sakit... masuk KM ke 3 aku dah rasa mcm nak mati dah... giler punya psiko...mcm2 la aku impliment nak lawan rasa rendah semangat nie... fizikal aku masih berjalan... tapijiwa aku paksa aku berjalan... shit man... mmg xleh pegi dah... maximum aku rasa...aku pejam mata... aku baca al-fatihah sekali... aku baca ayat kudsi sekali... aku baca 3 kul... aku selawat... aku tarik napas... pas tu aku lepas... aku tenung langit... aku ckp aku nak abiskan acara nie tanpa henti... aku nak abiskan jugak...


aku rasa seram sejuk beb... aku rasa mcm ada something tolak aku kedepan... rasa angin keliling aku beb... bulu tengkok tiba2 naik... rasa mcm satu semangat datang... aku xrasa sakit dah kat keting aku... mind aku pon clear dari smua perkara yg aku pikirkan... aku trus dpt mood aku balik... nih
dah masuk KM ke 5 ... dah nak sampai stadium tun razak... giler aku naik bukit kat depan stadium ni relax ja... siap boleh main kenyit mata lagi dgn amoi2 masa berlari... punyala besar kuasa ALLAH kan... dgn niat... dgn sdikit doa... dgn percaya pada dia... aku dpt apaaku nak... kat bukit ni jgn ckp la... almost smua org berjalan... giler ko... tinggi bukit nie... slow and steady la aku sampai ke tasik perdana...langsung xrasa apa2...
herm... aku peratikan kat KL ni xramai budak pompuan mlayu yg join... xmcm kat ipoh... yg jadi tukang sorak dari siemens ada ramai la... then aku puji siemens la... for each 2 km dia ada ltk org kasi air... mmg happening la dgn sorak sorai diaorang... then siap ada tempat rehat la...pada yg rasa nak berjalan tu... then yg paling aku puji... dia ada gantung quote setiap KM...mcm2 la... tu yg buat aku trus bersemangat nak abiskan larian nie... sampai kat dataran... aku tgk ramai dah duk lepak... aku tgk jam... arggghh.... 9 am... aku buat 1 jam 15 minit... jauh dari minggu lepas... mungkin sbb track kot... berbukit bukau (saja kasi sedapkan hati)... akuingat bleh perbaiki masa minggu lepas... xpa la bleh try event lain lak lps nie...
sampai2 ja kat garisan...lps amek sijil... aku rasa lemah satu badan... aku trus terduduk xbermaya..rasa sakit sangat keting aku... aik pelik... tadi masa lari ok ja... sampai2 ja sakit balik... aku cuba bangun... mmg sakit... aku pi satu booth... depa angkat aku ... drang tawar khitmat urutan... aku dgn xbermayanya trus ok ja... sbb mmg sakit... depa pon duk warm downkan aku ... picit sana sini... aduh...mmg best... hilang kejap sakit... then brother tu buat something pada belikat aku... then rasa lega skit part yg sakit kat keting aku... dia ckp muscle aku keras dari kaki bawak ke blakang... mmg betul dia ckp..sbb lps dia buat treatment tu aku rasa lega skit... cuma lutut aku masih sakit lagi... masa urut tu...ada lak show reshmonu kat stage... mmg best la... rasa macam kat spa yg ada live band... hew walle..walle
abis sesi urutan tu berdengkut aku pi cari air... haus giler... aku tgk ramai minum soya.. aku pon try la.. tu dia..rasa nak berak tiba2 datang.. lupa lak pantang larang aku... xleh minum air berasaskan soyadan susu lepas buat aktiviti berat... berpinar lak kepala aku pening sbb air tu... aku duk baring kat tgh padang tu... lepaskan penat and rasa nak pitam ... sebab soya tadi... lama jgk la aku kat padang tu...sampai hari panas beb... event ni btul2 kasi aku byk pengajaran ... xpa.. learn from mistake...skali lagi aku nak tekankan kat sini...


"konsisten dan berserah pada ALLAH dalam setiap apa yg kita buat...selain niat awal tu yg paling penting"


Ok... minggu ni aku xpi mana2 kot... sbb lutut aku nie...kene rest... aku akan pie Kembara Negara
Challange dkt gunung angsi on 22 july... orait.. till then... majulah sukan untuk negara...

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :